De multe ori clientele mele se miră și mă întreabă cum să consume proteine, dacă trebuie să facă o ”curățenie” în interiorul corpului.

    Și răspunsul meu este DA, trebuie, este NECESAR!

Fiindcă o detoxifiere corectă și profesională nu înseamnă doar să elimini  din colon toxinele colectate din organism, paraziții și reziduurile alimentare aflate în putrefacție.

    Înseamnă să cureți ficatul, rinichii, plămânii, limfa, sângele, creierul și toate celelalte organe și țesuturi. Iar acest lucru se poate realiza cu ajutorul vitaminelor, mineralelor și aminoacizilor (proteine de calitate).

    PROTEINELE sunt moleculele de bază ale materiei vii, care contribuie la dezvoltarea normală a organismului (mușchi, păr, piele, organe interne).

    Din limba greacă ”proteina” înseamnă ”a fi pe primul loc”.

Organismul folosește proteinele pentru a CONSTRUI, a REPARA și a MENȚINE funcționale aproape TOATE țesuturile care îl alcătuiesc.

    Deci, iată cel puțin 5 motive pentru care trebuie să consumi proteine:

  1. Ajută la creșterea mușchilor. 

Un sistem muscular scăzut va slăbi susținerea sistemului osos, ne vom mișca mai greu, mai rigid, vor apărea dureri musculare. În plus, un corp cu mai multă masă musculară, pentru a funcționa, va consuma și arde mai multe calorii.

Astfel, în timp, pe lângă creșterea masei musculare, ce te face să fii mai sănătoasă și mai elegantă și sa arăți mai bine, vei arde și mai multe calorii, astfel, vei arde depozitele de grăsimi acumulate anterior.  2. Au un rol important în sinteza anitcorpilor.Așadar, contribuie la întărirea sistemului imunitar, și astfel, crește rezistența organismului la infecții și îmbolnăviri.


2. Transportă oxigenul, acizii grași, unele vitamine și minerale spre celulele corpului. În consecință, toate celulele corpului sunt oxigenate și nitrite corespunzător, pentru a-și menține vitaitatea și funcționalitatea optima.


3. Inhibă pofta de mâncare, contribuind la pierderea în greutate. Acest lucru se realizează datorită caracteristicii proteinelor de a menține senzația de sațietate pentru mai mult timp.


5. Cresc viteza/accelerează metabolismului. Proteinele se digeră într-un timp mai îndelungat. De aici și senzația de sațietate pentru mai mult timp. Dar acest timp de digestie mai îndelungat consumă și mai multe calorii. Astfel, mâncând alimente bogate în proteine, poți consuma cu până la 20% mai multe calorii în procesul de digerare.

    CARE este cantitatea de proteine pe care trebuie s-o consumăm zilnic?

E diferită și e condiționată de vârstă, tipul de activitate, condiții meteo.

La adulți necesarul de proteine este de 1-1,5 g/kg corp (70-130 g).

La cei cu consum energetic mare (sportivi și activi fizic) este de 2 g/kg corp.

În anotimpul rece se recomandă un consum mai mare de proteine.

CE fel de proteine să consumăm? 

Proteine de origine VEGETALĂ: bob, fasole, linte, mazăre, năut, hrișcă, soia, ciuperci, quinoa, nuci, alge marine, nuci, alune de pădure, migdale, unele legume și fructe.

De origine ANIMALĂ: oua, carne slabă de pui, curcan, pește, fructe de mare, lactate cu un conținut scăzut de grăsime.

    De obicei, consumăm deseori mai multe proteine de origine animală.

Deși, recomandările actuale ale nutriționiștilor și specialiștilor în nutriție insistă asupra unei reechilibrări a aporturilor în proteine vegetale.

    Astfel, mâncând mai puțină carne, aducem în organism mai puține lipide (grăsimi), dar și hormoni, reziduuri de la antibiotice cu care sunt tratate animalele, dar și substanțe toxice și cancerigene cu care este procesată carnea înainte de a ajunge în galantare (sare în exces, coloranți, conservanți, multiple E-uri, substanțe nemetabolizate de către organismul nostru, în special de către ficat, și acestea se acumulează în corp și produc multiple boli ”moderne”).

    Fără să pledez pentru vegetarianism, consumul de proteine vegetale aduce aport de mai multe fibre, glucide complexe (carbohidrați ”buni”), polifenoli protectori (antioxidanți).

    Acest echilibru favorizează prevenirea maladiilor degenerative, cum ar fi afecțiunile cardio-vasculare sau cancerul.

    Există și varianta sănătoasă și eficientă – SHAKE-ul proteic, constituit din aminoacizi ușor asimilabili, hrană vegetală elaborată nutrițional!

     Dacă mă întrebi pe mine, eu înclin mai mult către această variantă, în special atunci când ești într-un Program de Detoxifiere și Restart Metabolic.

    Cu un asemenea Program bazat 100% pe extracte din plante, elaborat de un Institut Internațional de Nutriție, am ajutat sute de doamne să-și refacă Sănătatea, să-și Remodeleze Silueta, să dea un Restart Metabolismului și să aibă mai multă Energie și Vitalitate, să fie mai Optimiste.

    Dacă vrei să afli mai multe detalii și să te convingi de rezultatele obținute de aceste persoane, te invit în Grupul meu Privat pe Facebook – Comunitatea Slăbește Sănătos Și Natural.

    Ca să te înscrii, apasă AICI, accesează linkul grupului, apoi apasă pe butonul ÎNSCRIE-TE.

Te rog să răspunzi neapărat la cele 3 întrebări, ca să-ți crești șansele să aprob înscrierea ta în Comunitate.

Deci, poți solicita înscrierea în Grup, accesând acest link.


Leave a Reply

Your email address will not be published.