Se spune că Valoarea Vieții este dată de Calitatea Obiceiurilor. Obiceiurile reprezintă comportamente repetate cu regularitate și se activează inconștient; și dacă nu le vom controla noi, vom fi controlați de ele.

Cel mai bun exemplu sunt deciziile Anului Nou. În fiecare an milioane de oameni, cu ocazia Anului Nou, își propun să facă schimbări în viața lor. De exemplu, să slăbească! Dar, mai puțin de 5% din ei reușesc.

De ce?

Fiindcă schimbarea este dificilă, și nu ne-a învățat nimeni cum să elaborăm o strategie pentru a reuși să ne formăm un obicei nou, care să ne ajute să ne schimbăm Stilul de viață.

 

Cât durează să formezi un nou obicei?

Există mitul celor 21 de zile, în care se poate instaura un nou obicei. Exista și mitul celor 30 de zile, cu o strategie din 3 etape a câte 10 zile. Și așa este, am reușit și eu să fac anumite schimbări în obiceiurile mele de rutină zilnică în 30 de zile.

Însă, în ce privește slăbirea, remodelarea corporala și schimbarea stilului de viață, experiența mea îmi dovedește că este nevoie de cel puțin 54 de zile pentru o schimbare majoră și definitivă.

În continuare, vă propun o strategie din 3 pași (faze) prin care se reușește să se formeze un nou obicei alimentar, pentru ca să scăpați de surplusul de kilograme și să adoptați un stil de viață sănătos, pentru totdeauna!

Fiecare dintre aceste etape presupune un set de provocări emoționale, fizice, obstacole mentale în calea deprinderii noului obicei. Și, dacă le cunoști, le conștientizezi, vei fi pregătit/pregătită să le înfrunți și să nu abandonezi.

 

Faza întâi – DETOXIFIEREA (Insuportabilă).

 

Durează 9 zile. Este cea mai grea etapa. Toată ființa ta (corpul, mintea, spiritul) se va opune schimbării. În special în primele 2 zile (când trebuie să mănânci doar suplimente alimentare, să bei 2-3 litri de apă, să rupi brusc obiceiurile tale alimentare anterioare).

În zilele 3-6 corpul tău se mai calmează (pe lângă suplimente mai primește și o cina de 500-600 calorii – satisfacție pentru papilele gustative), rezistența scade și (de nevoie, mai mult) începe să accepte schimbarea.

Dar, la nivel mental exista ”speranța” că e doar ceva temporar, de scurtă durată. În zilele 7-9 începem să ne obișnuim, dar nu cu plăcere. Asta se întâmplă la nivel emoțional și mental.

Însă, la nivel fizic, corpul se eliberează de reziduuri, toxine, deșeuri, lichide și începe să funcționeze mai bine. Ne simțim mai bine, mai energici, mai optimiști, ne place ce vedem în oglindă, și aceste mici bucurii ne dau curajul și motivația să continuăm!

 

Faza a doua – SLABIREA și REMODELAREA CORPORALĂ (Inconfortabilă).

 

Durează 15 zile. Este mai ușoară, te vei obișnui cu noul obicei, vei face asocieri cu beneficiile aduse de acesta. Regimul alimentar se îmbunătățește, se completează cu încă o masă pregătită în casă/restaurant.

Chiar dacă zilele 10-24 nu sunt insuportabile, nu sunt nici confortabile și va trebui să dai dovadă de disciplină și determinare.

În aceste zile tentația de a reveni la vechile obiceiuri este încă  prezentă. Încă îți fug ochii după cartofii prăjiți, burgheri, ciocolată, pizza, încă apar în minte micii și grătarele etc.

Încă lenea ne dă târcoale când trebuie să facem gimnastică, să mergem pe jos sau să mergem la sală etc.

Tu rămâi dedicat scopului!

Deja ai trecut de la Insuportabil la Inconfortabil, și, între zilele 22-24 te vei trezi într-o dimineață (sau seară) și îți vei da seama că totul a fost ușor, și nici nu te-ai gândit că este cât de puțin dificil, și parcă așa a fost dintotdeauna, acesta a fost stilul tău de viață, și e MINUNAT!

Acesta este momentul când obiceiul cei nou s-a instalat – un Stil de Viată Nou, și pentru TOATĂ VIAȚA!

Ești pe cale să afli cum poți fi de NEOPRIT!

 

Faza a treia – CONSOLIDAREA și RECONSTRUCȚIA MUSCULARĂ (De NEOPRIT).

 

Odată ajunși aici, multe persoane fac greșeala de a considera că a fost suficient să se formeze noul obicei și se opresc. Însă, faza de Consolidare este CRUCIALĂ în a susține acest obicei pe termen lung.

Consolidarea în cazul nostru durează 30 de zile. Este un program de nutriție avansată, susținută de suplimente revoluționare și vitale.

În această etapă asociezi plăcere cu noul obicei. La început acesta a fost asociat cu neplăcere și disconfort, timp de 24 de zile; acum, în loc sa-l detești și să opui rezistență, începi să te simți mândră/mândru că ai ajuns atât de departe.

De asemenea, faza a treia este aceea în care are loc transformarea propriu-zisă, iar noul obicei alimentar devine parte din identitatea voastră.

Ultimele zile începi să te bucuri cu adevărat de noua rutină, ceea ce te determină s-o ții pe viitor, să fie STILUL TĂU NOU DE VIAȚĂ!

Ce vei obține la finalul acestor 54 de zile?

 • Detoxifiere celulară și Resetarea organismului;
 • Scădere în greutate cel puțin 10-12 kilograme;
 • Diminuarea durerilor articulare, reglarea tensiunii arteriale, tranzit intestinal sănătos, reglatrea metabolismului, reglarea tensiunii arteriale, reglarea ciclului menstrual etc, etc;
 • Creșterea nivelului de Energie, Vitalitate, Putere de concentrare;
 • Tenul întinerește și strălucește, unghiile și părul se întăresc și au un aspect sănătos;
 • Înveți cum să combini sănătos alimentele, cât și cum să mănânci;
 • Obții control asupra poftelor de dulciuri, prăjeli, fast-food, băuturi nesănătoase etc;
 • Dai anii înapoi: Te Simți Mai Bine, Arăți Mai Bine!

Dacă acest articol ți-a adus valoare, te invit să parcurgi Ghidul ”7 Pași Eficienți Pentru Detoxifiere Și Remodelare Corporală”.

Descarcă Ghidul Gratuit AICI.

Lectură plăcută!

Tatiana

 

  2 replies to "3 Pași Siguri Pentru Crearea Unui Nou Obicei Alimentar"

  • Nicoleta Lesan

   👍❤️

   • Tatiana Tofan

    Mulțumesc pentru apreciere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.